You’re gonna need someone on your side (Morrissey)

En rider är den mytomspunna listan på godsaker, tjänster eller andra extras som turnerande artister lämnar till arrangörer, som givetvis gör allt för att uppfylla kraven utan att darra på manschetten. Ett alternativ är att forska fram skabrösa, orimliga eller bara galna riders som artister kommit med genom tiderna. Och förstås posta en låt med den artisten. Ett annat är att du tänker dig att du själv är artist, vad skulle stå på din lista? Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Morrissey – ”You´re Gonna Need Someone On Your Side” (1992)

Divalater är bland det värsta jag vet. Min uppfattning är att artister borde vara tacksamma för att de är där de är och att det finns en publik som vill se dem. Det finns många som inte skulle vilja något hellre än att ta deras plats.

Så all lyxkonsumtion, bebiscurling och rena idiotier går bort för mig den här veckan.

Däremot har jag förståelse för de artister som tar tillfället i akt och slår ett slag för det de tror på. Också för de som driver med hela konceptet. Det är sådana artister jag kommer koncentrera mig på måndag till torsdag.

Fredag till lördag kommer jag att posta mina egna “riders”. Inte som någon support, utan som den stora stjärna, huvudakten 🙂 Men på samma tema som de tidigare postningarna.

Morrissey förbjuder all försäljning och servering av kött under sina spelningar. Han har avbrutit spelningar när han känt lukten av kött. Han har själv varit vegetarian sedan han var barn och är en skarp (och ibland aggressiv) förespråkare för djurens rätt.

Så jag tycker inte att det är något orimligt krav. Djuren behöver många på sin sida, något de verkligen inte har. Morrissey har vågat säga saker som väldigt få vågat. Och nu upprör jag säkert någon därute , men jag håller med Morrissey att någon dag kommer vi människor att få stå där i fullkomlig skam (för att inte säga brinna i helvetet) för hur vi behandlat våra medvarelser. Att skippa det där köttet för en konsert är en mycket, mycket rimlig “uppoffring”.

Bakom scen ska hans önskemål vara ganska modesta; grönsaker, te och vaniljdoftljus.

Den här låten passar bra med sin attack och sitt budskap!

“You can’t do it by yourself
Any longer
You’re gonna need
Someone on your side
Someone kindly told me
That you’d wasted
Eight of nine lives”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s