Solen bröt fram precis när mitt barn kommit ut (Säkert!)

Traditionsenligt har vi en vecka (minst) om året där vi hyllar kvinnan. Den här veckan postar jag endast kvinnliga artister MEN även manliga artister som sjunger verk av kvinnlig kompositör. Med varje låt kommer en dedikation till en kvinna som jag vill framhålla. Lägg gärna till din egna låtar på den gemensamma spellistan här

Säkert! – ”Diane Fossey” (2017)

Oj, mycket att hylla på en gång här.

Annika Norlin sjunger om att föda barn till Björn Olssons musik och att befinna sig i en bubbla med bebisen. Hennes fantastiska texter står för sig själv. För mig växer hon bara mer och mer för varje år, när hennes sånger etsar sig längre in i mig.

Men här nämns också Diane Fossey, som gav sitt liv för att stå upp för försvarslösa bergsgorillor.
Slutligen vill jag faktiskt hylla mina barns mamma, trots all skit som kommit emellan oss. Jag har varit med på alla tre förlossningar och måste bara erkänna min egen otillräcklighet och kvinnans urkraft. Det är mycket jag inte älskar men hur hon var då kommer jag alltid att älska.

“Födde barn till Björn Olsson
Solen bröt fram precis när mitt barn kommit ut
Låg i en pöl av svett och blod
Barnmorskan sa: ”Jag såg din spelning på Lule kulturhus”
Hörde fåglarna sjunga om vår
Har alltid velat känna ingenting
Har för mycket tankar, när de strider blir det wrestling
Huvet och hjärtat står i en ring
Med ett ängsligt öga över axeln, tänk om nån skadas
Har alltid velat inte bry mig om nån”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s