You’re nothing but a hound dog (Elvis Presley)

Ett litet tema om fadäser, klantigheter, göra bort sig. Helt enkelt FUCKA UPP! Berätta om en artist, producent eller annan musikprofil som gjort/sagt/ställt till med något riktigt dumt. T ex ramlat av scenen, nobbat skivkontrakt för självaste Jesus eller slängt ut sig själv från hotellrummet istället för TV:n och posta en relaterad låt. Lägg gärna till dina egna bidrag på temat på den gemensamma spellistan här

Elvis Presley – ”Hound Dog'” (1957)

Det kan vara hårt i början av karriären när man kan känna sig tvungen att ställa upp på nästan vad som helst för att nå ut.

Programledaren Steve Allen tyckte inte om rock and roll och ska ha kallat Elvis “talentless and absurd”. Ändå blev Elvis inbjuden till hans show (1956) men under märkliga villkor. Elvis fick klä upp sig i kostym och sjunga “Hound Dog” för en måttligt road hund (en basset) på en stol.

Nu gick det inte riktigt som Allen hoppats, om det nu var att alla skulle inse hur kass låten var. Den blev en jättehit samma år och Elvis väg till stjärnorna låg utstakad. Han har senare relaterat till detta som det löjligaste ögonblicket i hela sin karriär.

”You ain’t nothin’ but a hound dog
Cryin’ all the time
You ain’t nothin’ but a hound dog
Cryin’ all the time
Well, you ain’t never caught a rabbit
And you ain’t no friend of mine”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s