Stop nursing the blues (Ella Fitzgerald)

Den här veckan ska vi hylla de anställda inom sjukvården. En arbetsgrupp som dragit ett extra stort lass samhället under en längre tid. Därför delar vi låtar som kan kopplas till dessa människors vardag, och saker som de arbetar med. Det kan handla om sjukhus, läkare, sjukdomar, sköterskor, operationer, mediciner, patienter, skalpeller eller vad ni nu kan komma på. Dela gärna dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Ella Fitzgerald – ”Shall We Dance?'” (1959)

Fina Ella säger som det är: dansa när du kan, det kommer en tid när benen inte längre bär dig. Eller när Coronan tar dig. Eller någon klimatkatastrof. Eller någon annan jävla skit. Dansa nu när du kan! Det finns ingen tid att “curla” den där depressionen.

Låten är skriven av George Gershwin och Ira Gershwin.

“Drop that long face
Come on have your fling
Why keep nursing the blues?
If you want this old world on a string
Put on your dancing shoes
Stop wasting time
Put on your dancing shoes
Watch your spirits climb”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s