I heard my mother, she was praying (Bob Marley & The Wailers)Denna vecka delar vi låtar som handlar om föräldrar, eller om att vara förälder. Antingen passar låten in på temat, mendet är också godkänt med låtar som helt enkelt nämner mamma, pappa, son, dotter eller synonymer till dessa. Kopplingen kan finnas i artist, låttitel, text eller albumtitel. Skriv gärna en förklaring om kopplingen inte är uppenbar. Lägg gärna till dina egna låtar på den gemensamma spellistan här

Bob Marley & The Wailers – ”High Tide Or Low Tide (1973)

Den här låten var inte med på den version av albumet “Catch a Fire” som släpptes i USA. Däremot var den med på den jamaicanska utgåvan.

En andlig låt som är mycket behaglig att lyssna på.

Det tvistas en del om exakt vad den handlar om. Gud, föräldraskap, vänskap. Jag tror att det är allt det där sammanvävt. Jag tror att låten handlar om den kärlek som håller ihop allt. Visst, det går att kalla den Gud, eller Jah, om man vill. Bakgrunden är nog en värld som såg allt annat än fredlig och harmonisk ut, det var oroligt på Jamaica och på många håll i världen. Hela sången blir som en bön (liksom mamman ber) om att människor ska vända sig bort från mörkret och bejaka det ljusa inom sig.

“(I heard her praying – praying – praying)
I said, I heard my mother,
She was praying (praying – praying – praying); day and night.
And the words that she said, (the words that she said)
They still-a lingers in my head. (lingers in my head)
She said: ”A child is born in this world,
He needs protection, wo-oh, mmm.
God, guide and protect us,
When we’re wrong, please correct us.
(when we’re wrong, correct us)
And stand by me”, yeah.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s