Little boy and his ma shivering outside a rundown music store window (Bruce Springsteen)Denna vecka delar vi låtar som handlar om föräldrar, eller om att vara förälder. Antingen passar låten in på temat, mendet är också godkänt med låtar som helt enkelt nämner mamma, pappa, son, dotter eller synonymer till dessa. Kopplingen kan finnas i artist, låttitel, text eller albumtitel. Skriv gärna en förklaring om kopplingen inte är uppenbar. Lägg gärna till dina egna låtar på den gemensamma spellistan här

Bruce Springsteen – ”The Wish” (1987)

Springsteen har skrivit ganska många låtar om sitt komplicerade förhållande till sin far eller andra trassliga fadersrelationer. Inte lika många om sin mor, men i denna sång är det en bra mycket ljusare bild som kommer fram.

Det är som Springsteen sjunger i den här låten, pappas ögon var ”windows into a world so deadly and true” medan mamma visserligen inte kan hindra pojken från att titta men ”she kept me from crawlin’ through”.

Fint också att den börjar med hur hon köper den första gitarren till sin son som han sedan får på julafton.
Den spelades in redan 1987 men gavs aldrig ut då. Men 1998 kom den med i boxen ”Tracks”.

”Dirty old street all slushed up in the rain and snow
Little boy and his ma shivering outside a rundown music store window
That night on top of a Christmas tree shines one beautiful star
And lying underneath a brand-new Japanese guitar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s