Mama said there be days like this (The Shirelles)Denna vecka delar vi låtar som handlar om föräldrar, eller om att vara förälder. Antingen passar låten in på temat, mendet är också godkänt med låtar som helt enkelt nämner mamma, pappa, son, dotter eller synonymer till dessa. Kopplingen kan finnas i artist, låttitel, text eller albumtitel. Skriv gärna en förklaring om kopplingen inte är uppenbar. Lägg gärna till dina egna låtar på den gemensamma spellistan här

The Shirelles – ”Mama Said” (1961)

Ett lyckopiller så här på en onsdag i Corona-dimmorna! Två minuters perfektion.

The Shirelles var populära i början av 60-talet och var en av de få svarta grupper som också nådde en vit publik. De har beskrivits som att de hade ett ”naive schoolgirl sound” som var en kontrast till de ofta sexuella ämnena i deras sånger.

Den här låten klättrade högt på listorna. Jag tycker att mamman i låten ger riktigt bra råd. Det är så man skulle önska att ens egna barnen tänker när de möts av motgångar. “Pappa sa att det skulle komma dagar som den här, så det är bara att bryta ihop och gå vidare.”

“There’ll be days like this my mama said
And then she said someone will look at me
Like I’m looking at you one day, then I might find
I don’t want it any old way, so I don’t worry ‘cause
Mama said there’ll be days like this
There’ll be days like this mama said
(Mama said, mama said)
Mama said there’ll be days like this”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s