I wish I could eat your cancer when you turns black (Nirvana)


Veckans tema är ”Svart eller Vitt”. Då menat som färger. Svart eller Vitt ska finnas med i artistnamn, titel, låttext eller albumtitel. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Nirvana – ”Heart-Shaped Box ” (1993)

Mycket obehaglig textrad denna. Ännu mer när man vet vad den refererar till. Kurt Cobain har sagt att han fick inspiration att skriva låten efter att ha sett ett TV-program om barn som drabbats av cancer.

Många tror dock att låten lika mycket handlar om Cobains och Loves turbulenta förhållande. Det finns onekligen tecken som pekar ditåt, som att Kurt verkligen fick en ”Heart-Shaped box” av Courtney i början av deras relation.

Lana del Rey gjorde en stillsam cover av låten 2012. Det verkar ha retat upp Courtney som skrev en tweet (som snabbt raderades men såklart ändå förevigades).

”@LanaDelRey you do know the song is about my vagina right? Throw down your umbilical noose so I can climb right back umm. On top of which some of the lyrics about my vagina I contributed. So umm next time you sing it, think about my vagina will you?”

”She eyes me like a Pisces when I am weak
I’ve been locked inside your heart-shaped box for weeks
I’ve been drawn into your magnet tar pit trap
I wish I could eat your cancer when you turn black
Hey
Wait
I got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s