You’re in the arms of the angel (Sarah McLachlan)

Det lackar mot Jul. Det har kommit att bli en helg som präglas av kommers och stress, men som vi alla vet har den sitt ursprung i ett föreställningen att det föddes en speciell liten pojke i ett stall i Betlehem för mer än 2000 år sen. Veckans tema är ”Julkrubban”. Det handlar om låtar eller artister som kan kopplas till någon av de som anses ha varit på plats under eller strax efter Jesu födelse i det där stallet. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Sarah McLachlan – ”Angel” (1997)

Änglarna spelade stor roll både vid Jesus Kristers tillblivelse och födelse. Att kuckiluraren Gabriel var högst delaktig i själva befruktningen vet vi redan. Men det var också änglarna som visade sig för herdarna och förde de till rätt stall och rätt bebis. Med stor sannolikhet svävade de också över scenen i stallet och såg till att allt gick rätt till. I julkrubban brukar de ofta få vara med.

I det här fallet är det snarare en riktigt svart ängel det handlar om, nämligen tunga droger.

McLachlan blev inspirerad att skriva denna låt efter att läst att keyboardisten i Smashing Pumpkins hade dött av en överdos heroin. Hon kände honom inte och var själv inte drogberoende. Men hon var slutkörd, både fysiskt och mentalt, efter en lång turne och kände en ”connection”. Särskilt tomheten efteråt: ”there’s nothing constant but everything becomes the same.” (Songfacts/VH1 Storytellers)

”In the arms of the angel
Fly away from here
From this dark cold hotel room
And the endlessness that you fear
You are pulled from the wreckage
Of your silent reverie
You’re in the arms of the angel
May you find some comfort here”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s