Even the wise men can be wrong (Ella Fitzgerald)

Det lackar mot Jul. Det har kommit att bli en helg som präglas av kommers och stress, men som vi alla vet har den sitt ursprung i ett föreställningen att det föddes en speciell liten pojke i ett stall i Betlehem för mer än 2000 år sen. Veckans tema är ”Julkrubban”. Det handlar om låtar eller artister som kan kopplas till någon av de som anses ha varit på plats under eller strax efter Jesu födelse i det där stallet. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Ella Fitzgerald – ”I Concentrate On You” (1956)

Här har vi alltså självaste de visa männen på sina kameler, på väg mot Jesus Krister och en religions födelse. En religion i vars namn många har tröstats och räddats. En religion i vars namn många har förtryckts och slaktats.

Men kärlek är inget för de vise männen, bara för dårar. Se bara vad som hände med stackars Jesus Krister till slut!

Här sjunger Ella sånger skrivna av Cole Porter. Hon överprövar de vise männen och förlitat sig helt på kärleken. Och det är väl det viktigaste med julen. Skit i det kommersiella! Ja, skit till och med i julkrubban!

Koncentrera er på varandra idag! God jul!

”I concentrate on you
On your smile, so sweet, so tender
When at first my kiss you do decline
On the light in your eyes when you surrender
And once again our arms intertwine
And so when wise men say to me
That love’s young dream never comes true
To prove that even the wise men can be wrong
I concentrate on you”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s