I move with the trees in the breeze (Fiona Apple)

Denna vecka återvänder vi till ett underligt år, nämligen år 2020. Förra året bjöd bland annat på Corona och en galen presidents sista dödsryckningar. Men det kom också mycket bra musik. Jag koncentrerar mig här på kvinnliga artister. Så småningom återkommer jag med År 2020, del 2! Lägg gärna till dina egna favoriter från förra året på den gemensamma spellistan här


Fiona Apple – ”I Want You to Love Me” (2020)

Har nosat runt Fiona ett tag och fick nu äntligen tillfälle att djupdyka i hennes senaste album. Det är ju chockerande bra! Experimentellt, stundtals rått och djupt personligt. Och texterna är riktigt skarpa.

När albumet ”Fetch the Bolt Cutters” kom ut i april i år var det åtta år sedan hennes senaste album. Det spelades in i hennes hem i New York under Corona-karantänen och hon använder ljud därifrån, till exempel sina hundars skall.

Den här låten kan verka enkel när man ser titeln, men det är den knappast. Här får Fiona in visioner om sin drömmars man, verkliga erfarenheter från förhållanden, metafysik och meditationsupplevelser.

”I move with the trees
In the breeze
I know that time is elastic
And I know when I go
All my particles disband and disperse
And I’ll be back in the pulse
And I know none of this’ll matter
In the long run
But I know a sound is still a sound
Around no-one
And while I’m in this body
I want somebody to want
And I want what I want
And I want
You
To love me
You”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s