En vanlig dag med heroin (Olle Ljungström)

Den här veckan ska vi posta låtar som börjar bra, och då tänker jag i första hand på texten. Det kan till exempel vara en spännande historia, ett starkt statement eller någon ordvits, men det kan också vara något helt annat. Lägg gärna till egna låtar på temat i den gemensamma spellistan här

Olle Ljungström – ”Jag spelar vanlig” (1993)

Avdelningen öppningsrader som är som en pungspark. Men jag tycker också att de är geniala eftersom de redan från början spräcker illusionen om en normalitet och vanlighet. När jag-personen sedan sjunger att hen ”spelar” vanlig så får det en både komisk och obehaglig betydelse.

”En vanlig dag med heroin
Det räcker för mig
Om jag får blunda
Om jag får dansa
Det räcker för mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s