Nu är det nog, nu får det räcka! (bob hund)

Februari är ofta en energifattig månad. Men nu jävlar ska vi stå upp mot denna trötta månad! Temat är energi! Det handlar antingen om låtar som ger dig energi när du bäst behöver det eller låtar som i titel eller text använder ordet ”energi” (eller energy). Lägg gärna till egna låtar i den gemensamma spellistan här

Bob hund – ”Nu är det väl revolution på gång” (1998)

Oj, vad mycket energi Bob hund gett mig under åren! De var med mig under ett tungt 90-tal och många var de gånger jag försökte hoppa fem meter upp i luften på deras konserter.

På senare år har jag fascinerats mer och mer av Thomas Öbergs texter. Högt och lågt, absurt och knivskarpt realistiskt. Så kan man inte ens vara säker på att den här låten handlar om en man som väntar på en revolution eller bara vill få händerna under täcket för att tillfredsställa sig själv.

”Äh, jag ligger här och tänker ut
Hur vi skall få vårt land på fötter bäst
Jag vill att allt ska bli som vanligt
Ändå är det det som jag fruktar mest
Nu är det väl revolution på gång?
Jag tycker att väntan börjar bli lång
Fröken jag går på glödande kol efter händerna på täcket i en vecka
Nu är det slut, nu får det räcka”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s