There’s no way the band can lose (Stevie Wonder)

Februari är ofta en energifattig månad. Men nu jävlar ska vi stå upp mot denna trötta månad! Temat är energi! Det handlar antingen om låtar som ger dig energi när du bäst behöver det eller låtar som i titel eller text använder ordet ”energi” (eller energy). Lägg gärna till egna låtar i den gemensamma spellistan här

Stevie Wonder – ”Sir Duke” (1976)

Den här låten utstrålar en ren kärlek till musiken och ger mig en massa energi! Jag brukar spela den när jag har glömt bort varför jag lägger så mycket tid på att att göra spellistor och samla sånger. För att det är värt varje sekund!

Det här är också en euforisk hyllning till Stevie Wonders läromästare! Sir Duke är förstås självaste Duke Ellington. Han dog 1974 och låten är mycket en tribut till honom. Men texten hänvisar också till fler gamla hjältar och hjältinnor.

”Music knows it is and always will
Be one of the things that life just won’t quit
But here are some of music’s pioneers
That time will not allow us to forget, no
For there’s Basie, Miller, Satchmo
And the king of all, Sir Duke
And with a voice like Ella’s ringing out
There’s no way the band can lose”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s