I wish I knew how It would feel to be free (Nina Simone)

Den här veckan utgår från de fyra simsätten. Alltså bröstsim, ryggsim, frisim och fjärilssim. Vi riktar in oss på låttitlar eller textrader där BRÖST, RYGG, FRI, KRYPA och FJÄRIL ingår i valfri böjningsform. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Nina Simone – ”I Wish I Know How It Would Feel to be Free” (1967)

Vi börjar med frisim!

Låten är skriven av Billy Taylor och Dick Dallas redan 1963 och har spelats in av många artister. Inte minst eftersom den fungerade som ett ”anthem” för medborgarrättsrörelsen på 60-talet. Men det är Simones version från 1967 som verkligen gått till historien.

”It was in live concerts that she really took possession of the song, giving it a powerful, personal rawness. Like a gospel preacher, she improvised with the lyrics, turning their message of hope into positive affirmation.”
(Financial Times 28/11 2016)

Nedan från Montreaux 1976.

”I wish I knew how
It would feel to be free
I wish I could break
All the chains holding me
I wish I could say
All the things that I should say
Say ‘em loud, say ‘em clear
For the whole round world to hear”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s