Play a song for me AppleJack (Dolly Parton)

Någon som minns kassetterna och kassetbandspelarna? Den här veckan ägnar jag mig åt låttexter, titlar och gruppnamn som innehåller orden ”PAUSE”, ”RECORD”, ”PLAY”, ”(FAST) FORWARD”, ”REWIND”, ”STOP” och ”EJECT”. Motsvarigheter på svenska eller andra språk, och som betyder samma sak, fungerar också. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Dolly Parton – ”Applejack” (1977)

Nu trycker vi på Play!

Ur kassettbandspelaren strömmar Dollys röst. Låten handlar om en gammal vän till henne, Jackson Taylor. Han fanns i Dollys närhet när hon växte upp i Smoky Mountain. Hon har beskrivit honom som en ganska smutsig gammal man med långt hår/skägg och med en speciell (inte alltför angenäm) lukt. Men under en period smet hon ut nästan varje natt för att träffa Jackson. Han spelade banjo och hon sjöng och spelade tamburin. Ibland bjöd han på tuggtobak och en drink.

”He lived by the apple orchard in this little orchard shack
His real name was Jackson Taylor but I called him AppleJack
Now old AppleJack was loved by everyone he ever knew
AppleJack picked apples but he picked the banjo too

Play a song for me AppleJack, AppleJack
Play a song for me and I’ll sing
Play a song for me AppleJack, AppleJack
Play a song, let your banjo ring”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s