This ambush in the night, planned by society (Bob Marley & The Wailers)

Temat den här veckan fara. Låttexter, låttitlar, albumtitlar, artist- eller gruppnamn på ett sätt handlar om faror – verkliga eller åtminstone sådant som upplevs som fara. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Bob Marley & The Wailers – ”Ambush in the Night” (1979)

Att bli skjuten är otvivelaktligen farligt.

I december 1976 så bröt sig beväpnade män in i Bob Marley bostad och sköt mot både Bob och hans fru Rita. Bakgrunden var en turbulent politisk situation i Jamaica där unga fick utkämpa ett krig på direkt order från de två stridande politikerna. Marley hade inte tagit tydligt ställning för någon part.

Det är detta som är bakhållet som Marley sjunger om här. Marley blev skjuten i armen och bröstet och Rita i huvudet. Ytterligare två personer i sällskapet blev skjutna. Otroligt nog fick ingen allvarliga skador. Det är fortfarande inte helt utrett vilka som låg bakom och vad motivet var.

”This ambush in the night
Planned by society
Ambush in the night
They tryin’ to conquer me
Ambush in the night
Anything money can bring
Ambush in the night
Planned by society
Ambush in the night”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s