Det liv jag älskar att leva tar långsamt livet av mig (Perssons pack)

Temat den här veckan är fara. Låttexter, låttitlar, albumtitlar, artist- eller gruppnamn som på något sätt handlar om faror – verkliga eller åtminstone sådant som upplevs som fara. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Perssons pack – Det liv jag älskar att leva” (1993)

Det är ju fredag och okej att festa och släppa loss. Men om det blir för mycket så blir det farligt, för hälsan och för förståndet. Det finns oändliga exempel på det. De flesta klarar inte att festa sig igenom livet som Keith Richards.

Det här är Perssons packs landskap. Naturligtvis har de gjort en sång om fenomenet. Men deras sånger befolkas inte av några stjärnor utan av helt vanliga förlorare. Och ängar, släggor och landsbygd.

”Mamma sångerna är sorgsna
Skruva ner radion är du snäll
Minns du när jag var en pojke
Du fick dra mig från ängen varje kväll
Nu har jag fått nya kamrater
Och leker med fan själv
Det liv jag älskar att leva
Tar långsamt livet av mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s