Put your little town on the map with four football fields of Chinese crap (The Reverend Peyton’s Big Damn Band)

Den här veckan riktar jag in mig på varumärken. Jag kommer bara dela låtar jag gillar men det kommer att vara låtar som är kritiska mot framför allt storföretagen. En sorts ”anti-branding”-vecka helt enkelt. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

The Reverend Peyton’s Big Damn Band  – ”Walmart Killed the Country Store” (2008)

Det borde finnas flera låtar som attackerar storföretagen. Jag trodde inte att jag skulle behöva gräva så här djupt. Men här är ett amerikanskt countrybluesband som är nya för mig. De riktar in sig på svinerierna från världens största företag (sett till omsättning), nämligen den globala detaljhandelskedjan Walmart.

Walmart har fler år i rad presenterat ett lysande resultat. Kanske inte så konstigt då de betalar skitlöner till sin anställda och importerar det mesta från låglöneländer där arbetsvillkoren liknar slaveri (Kina). Då kan de på kuppen konkurrera ut de lokala butikerna, tömma stadskärnorna och få folk att köra mer bil till deras stormarknader en bit utanför. Dessutom säljer de vapen i sina butiker i USA.

Allt fint i samma paket 😦

Nu ska de visst etablera sig i Afrika också. Grattis, Afrika…

”The hardware and the grocery have gone away
But they got low prices everyday
Three jobs go they bring in two
What’s a working fella supposed to do

Walmart Killed the Country Store
Walmart Killed the Country Store

The factory closed they could’nt compete
With slave labor sweatshops across the sea
Put your little town on the map
With four football fields of Chinese crap”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s