Nu grönskar träden på gårdar av betong (Oskar Linnros)

Uppgiften den här veckan är att posta låtar med sju olika sommarminnen. Varje minne illustreras även av ett foto.  Jag blandar minnen från sommaren 2019 och sommaren 2020 eftersom Corona har gjort att den här sommaren blivit lite märklig. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Oskar Linnros – ”Psalm för skolgårdar” (2017)

Jag försöker mig på en kronologi över sommaren och platsen att starta på är självklar.

Skolavslutning, själva startskottet för sommaren. Särskilt när man jobbar inom skolan. Avsked och förväntan i luften. Ta farväl av niorna. Se vissa elever spritta av förväntan och andra försöka gömma sin oro. De egna barnen i olika faser av uppbrott och nya utmaningar. Börja tona ut jobbet och tona in semestern.

Här är ett foto från dotterns avslutning 2019 där hennes klass sjöng vackert på scenen. Med ryggar och på behörigt avstånd på grund av nya, stränga regler. Men det här året fick föräldrarna ju inte ens vara med…

Oskar Linnros har sammanfattat detta på ett fint sätt:

”Det känns i luften
Det hörs bland folk
Att junivinden kommer
Att allt ska börja om

Då rasa vintern mot tomma torg
Nu grönskar träden på gårdar av betong

Låt gränserna falla
Låt skolgårn’ bli trång
Låt sommarn’ få ha sin gång”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s