Nu är sommar’n här, men var är du min vän? (Lisa Nilsson)

Eftersom tiden är begränsad så rör man sig sällan i genrer eller bland artister man inte gillar. Det kan ju göra att man missar en massa bra musik. Den här veckan ska jag välja låtar med artister jag normalt inte gillar men där jag tycker att just den där låten är toppen. Om du har egna låtar på temat, skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Lisa Nilsson – “Var är du min vän?” (2013)

Lisa Nilsson var väl bland det tristaste jag visste när jag var ung vuxen. “Himlen runt hörnet” pumpades hela tiden på radion, minns att mina föräldrar köpte skivan som den här låten var med på. Så spelades den titt som tätt hemma också, som det inte räckte ändå.

Hon sa mig absolut ingenting. Hade dessutom varit med i melodifestivalen vilket inte var en merit i min värld.

Men nu, många år senare, har jag omvärderat henne. Det är ingenting jag lyssnar mycket på men jag gillar hennes röst. Sedan tycker jag fortfarande inte att albumet Himlen runt hörnet är så märkvärdigt. Då har jag hört mer intressanta saker med henne senare.

Som den här tidlösa sången skriven av Andreas Mattsson. Jag väljer den akustiska versionen som verkligen får fram Lisas röst.

“Nu är sommar’n här och fjärden ligger blå
Hela stan är tom och dammig, jag har ingenstans att gå
Det är tomflaskor i parken, ingenting i tidningen
Nu är sommar’n här, men var är du min vän?
Nu är hösten här och luften är som glas
Och jag räknar varje timme för du kommer väl tillbaks
Mörkret rasar över husen och imorgon blir det regn
Nu är hösten här men var är du min vän?”

Lämna en kommentar