Du med dina tusen kyssar, jag med min konjak under sängen (Eldkvarn)

Denna vecka ska jag posta låtar av artist/band som legat på albumlistorna och/eller singellistorna MEN som inte får vara släppt som singel eller räknas till artistens klassiker (lex Kent – Utan dina andetag). Om du har egna låtar på temat, skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Eldkvarn – Änglarna från Cadaques (1989)

A-sidan var ”Långsamt tåg”.

Inspelningarna på albumet Karusellkvällar är tekniskt avancerade och innehåller många syntar och pålagda instrument. Men en kontrast till detta är just den avskalade ”Skiss över Änglarna från Cadaqués” med enbart sång, akustiska gitarrer och fiol.

Sången hette egentligen bara ”Änglarna från Cadaqués”, men den var tänkt att spelas in på ett mer avancerat vis senare, därav namnet.

”Över höglandet, genom skymningen
På en gammal väg till en fjärran hamn
Genom månstrålar till begynnelsen
Har jag prövat allt i kärlekens namn
I städer fulla av tingel-tangel
I det öde landet och i dödens triangel
Jag nådde gränsen men kom inte längre
Då tog du över mig, du min ängel
Änglarna från Cadaques
Du med dina tusen kyssar
Jag med min konjak under sängen
Änglarna från Cadaques
Jag med mina sånger
Du med ditt Madrid i regnet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s