Come all you rambling boys of pleasure and ladies of easy leisures (The Pogues)

Denna vecka ska jag posta låtar där det spelas något bleckblåsinstrument. Trumpet, trombon, tuba och valthorn är exempel på brass. Om du har egna låtar på temat, skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

The Pogues – “Fiesta” (1988)

Party med Shane och grabbarna! Det börjar med ett trumpetsolo!

Bandmedlemmen Jem Finer hörde denna spanska melodin under högtiden “The Feria de Almeria” i Spanien. Det är nio dagars festande med allt från livemusik till tjurrusningar. Bandet var där för att spela in lågbudgetfilmen “Straight To Hell”, där också Joe Strummer och Courtney Love medverkar.

Gitarristen Phillip Chevron har beskrivit bakgrunden till sången, att bandet faktiskt försökte sova men hölls vakna av ljudet från “fiestan”:

“We were filming at Fiesta time, and the Spanish take their Fiestas very seriously. The problem with the Fiesta is that they start at sun down and continue to sun up. That wouldn’t be too bad except the noise of the fiesta is something else. All through the time we were in Almeria there was two tunes that kept playing, they came like Chinese water torture. It would stop for five minutes and then start again. The first tune was what we made the main tune in ‘Fiesta’ and the other one was the coming from the doll-selling stall.”

Shane Mcgowan sjunger nonsensspanska och rabblar upp bandmedlemmar på slutet – och Elvis Costello.

“I am Francisco Vasquez Garcia
I am welcome to Almeria
We have sin gas and con leche
We have fiesta and feria
We have the song of the chochona
We have brandy and half corona
And Leonardo and his accordione
And calamari and macaroni
Come all you rambling boys of pleasure
And ladies of easy leisure
We must say Adios! until we see
Almeria once again”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s