Och jag drömde stora drömmar och små, och jag drömde alla med socker på (Jakob Hellman)

Månadens aprils sista tema är sötma. En njutbar smak för många och det pratas ju om sockermissbruk. Men söt kan ju också en kattunge vara eller en gullig handling. Så låt oss njuta av söta saker, företeelser och framför allt söt musik. Om du har egna låtar på temat, skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Jakob Hellman – ”Tåg” (1989)

Den första singeln från Hellmans klassiska debutalbum är en av de låtar som motstått tidens tand allra bäst, tycker jag. En smått filosofisk betraktelse över livet, där metaforen ”tåg” verkligen tänjs ut.

Jag såg en Hellman i fin form framföra den i Kalmar nyligen.

Här finns förstås också socker, eller drömmar med socker på.

”Så du vill se vår slutstation, vårt mål
En del målar himlar, andra kalla hål
Och han säger ”amen, nämen skål”
Han får nog hoppa av i farten då
Och jag drömde stora drömmar och små
Och jag drömde alla med socker på
Om Alice i underkläder som låg
I Ello’s postorderkatalog
Och emellanåt fick jag lära mig gå
Och läsa och skriva och titta på
Och drömma drömmar när ingen ser på
Och drömma drömmar när ingen ser på”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s