When I was young, it seemed that life was so wonderful (Supertramp)

Den här veckan låtsas vi som att gitarrer inte finns. Reglerna är mycket enkla: är det ingen gitarr med, ja då är låten välkommen. Är det en gitarrorienterad låt? Nej då får den vänta till nästa vecka. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Supertramp – ”The Logical Song” (1979)

I den här keyboard-drivna sången ska det inte finnas något gitarr, om mina källor talar sanning.

En låt av det brittiska rockbandet Supertramp, som finns med på albumet “Breakfast in America” och skrevs av bandets sångare Roger Hodgson. Texten bygger på Hodgsons erfarenheter av att ha blivit ivägskickad till en internatskola i tio år och handlar om hur ett barn växer upp och förlorar sin oskuld och idealism. Det blev bandets största hit.

Hodgson har berättat mer om sångens mening:

“The Logical Song’ was born from my questions about what really matters in life. Throughout childhood we are taught all these ways to be and yet we are rarely told anything about our true self. We are taught how to function outwardly, but not guided to who we are inwardly. We go from the innocence and wonder of childhood to the confusion of adolescence that often ends in the cynicism and disillusionment of adulthood. In ‘The Logical Song’, the burning question that came down to its rawest place was ‘please tell me who I am’, and that’s basically what the song is about. I think this eternal question continues to hit such a deep chord in people around the world and why it stays so meaningful.”

Mycket fint uttryckt, tycker jag.

“When I was young, it seemed that life was so wonderful
A miracle, oh it was beautiful, magical
And all the birds in the trees, well they’d be singing so happily
Oh joyfully, playfully watching me
But then they send me away to teach me how to be sensible
Logical, oh responsible, practical
And they showed me a world where I could be so dependable
Oh clinical, oh intellectual, cynical”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s