Ya running and ya running, but ya can’t run away from yourself (Bob Marley & The Wailers)

Nu är julens frosseri över, hoppas jag. Vågen jämrar sig och kläderna stramar. Då är det dags att ta upp träningen! Den här veckan satsar jag för andra gången på låtar som har en anknytning till löpning, en träningsform som ligger mig varmt om hjärtat. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Bob Marley & The Wailers – ”Running Away” (1978)

En stor sanning i denna sång. Du kan aldrig springa iväg från dig själv. Om du har gjort något riktigt dåligt, och på något sätt lyckats dölja det för andra, så kommer det ändå hinna ifatt dig till slut och förstöra ditt liv.

Effektfullt i slutet av sången där Bob tar perspektivet av just den som springer iväg från sig själv och desperat försöker slå dövörat till.

Det här är en sådan låt som jag inte tyckte var särskilt märkvärdig när jag hörde den de första gångerna men som bara växer! En av mina favoriter med Marley nu.

“Ya running and ya running
And ya Running Away.
Ya running and ya running
And ya Running Away.
Ya running and ya running
And ya Running Away.
Ya running and ya running,
But ya can’t run away from yourself”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s