Be running up that road, be running up that hill (Kate Bush)

Nu är julens frosseri över, hoppas jag. Vågen jämrar sig och kläderna stramar. Då är det dags att ta upp träningen! Den här veckan satsar jag för andra gången på låtar som har en anknytning till löpning, en träningsform som ligger mig varmt om hjärtat. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Kate Bush – ”Running Up That Hill (A Deal With God)” (1985)

Nu jävlar ska nyårsölen och nyårsdagspizzan förintas! För min del blir det här förstås en löparvecka (eftersom jag är marathonfrälst) och vi börjar med den kanske hårdaste träningen av de alla, backträning! Det kan vara bra att vara lite tjenis med Gud när man sätter igång, för det här kommer att kännas.

Bush har förklarat i en intervju (1985):

”It’s about a relationship between a man and a woman. They love each other very much, and the power of the relationship is something that gets in the way. It creates insecurities. It’s saying if the man could be the woman and the woman the man, if they could make a deal with God, to change places, that they’d understand what it’s like to be the other person and perhaps it would clear up misunderstandings. You know, all the little problems; there would be no problem.”

Skivbolaget ville att Bush skulle byta den ursprungliga titeln “Deal With God” till något annat, eftersom de inte trodde att radiostationer skulle spela en låt med “God” i titeln. Det blev en kompromiss, där “A Deal With God” fick stå kvar som undertitel.

Det blev hennes största hit i Storbritannien, men den gick inte bra i USA.

“If I only could,
I’d make a deal with God,
And I’d get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
Be running up that building.
If I only could, oh
You don’t want to hurt me,
But see how deep the bullet lies.
Unaware I’m tearing you asunder.
Ooh, there is thunder in our hearts”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s