Känns som, nitroglycerin, för mycket nikotin/Som jag ligger bunden under bödelns guillotine (Movitz!)

Det lackar som bekant mot jul. En tradition är ju att ge bort en julklapp med ett julrim på paketet. Förutom de som skriver rim till sina julklappar, så finns det andra som ofta är hyfsat bra på att rimma. Särskilt inom hip-hopen är rimmen viktiga. Den här veckan tillägnar jag svensk hip-hop! Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Movits! – ”Nitroglycerin” (2013)

Movits! från Luleå har mutat in sin egen variant av hip hop, uppblandat med jazz och streetswing. Riktigt roliga att se live är de också!

De har också haft vissa internationella framgångar, särskilt i USA.

Bandnamnet ”Movits!” har sitt ursprung ifrån Bellmans basfiol- och valthornsspelande figur Fader Movitz. Man har dock valt att stava med ”S” för att undvika dansbandsvibbarna (Stefanz, Svänzons, Larz-Kristerz).

“Spränger mina lungor som jag sitter på en bomb
Som jag springer, brinner inne eller drunknar vilket som
Andningen oregelbunden kan nog bli min sista dag
Kippar efter luften hjärtat slår ett extra slag
Känns som, nitroglycerin, för mycket nikotin
Som jag ligger bunden under bödelns guillotine
Koppar koffein, alltför kort stubin
Som Tel Aviv och dynamit (Mit, mit, mit…)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s