I bleed (Pixies)

Det finns ett gammalt talesätt som säger att en bild säger mer än 1.000 ord. Den här veckan tänker jag presentera en bild om dagen, sedan delar jag en låt som på något sätt passar till den bilden. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!Pixies – ”I Bleed” (1989)

Det ser ut som statyflickan blöder. Därav associationen.

Fantastisk energi i denna låt! Polly Jean Harvey, som håller detta som sin favorit med Pixies, har sagt det fint:

“I just think “I Bleed” is a beautifully structured, very powerfully, haunting, scary and moving song.”

Så vad handlar den om? På ett logiskt plan har jag ingen aning, och Black Francis har lagt ut dimridåer som gör det ännu mer förvirrande. Men på ett mer känslomässigt plan så vet jag exakt vad den handlar om för mig, även om jag inte skulle kunna förklara det.

Låten kännetecknas av en tung bas och fin sång av Kim Deal som fungerar som ett sorts eko på Black Francis.

”As loud as hell, a ringing bell
Behind my smile, it shakes my teeth
And all the while, as vampires feed
I bleed
I bleed
I bleed
Prithee, my dear, why are we here?
Nobody knows, we go to sleep
As breathing flows, my mind secedes”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s