Gud! vad har jag gjort? Någonting så litet av något så stort (Staffan Hellstrand)

Tredje veckan i countrymånaden blir temat religion och tro. Den kristna tron är en viktig del i countrymusiken, men det måste inte vara kristendomen som är religionen. Om du har egna låtar på temat , skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här!

Staffan Hellstrand – ”Precis som du är” (1996)

I min mening Staffan Hellstrands allra bästa låt.

Särskilt inledningen, som nästan är programbeskrivning för hur man bör ta sig an livet, men ofta inte mäktar med. Inte heller i denna låt som senare mynnar ut i självtvivel och mörker. Samtidigt finns det något väldigt poetiskt i rader som “själen tar en genväg över Västerbron”.

Jag fick förmånen att sitta ner med Staffan sommaren 2021, innan han skulle spela på Fåfängan i Nyköping. Min parhäst Magnus filmade. Efter ungefär 24 minuter ställer jag frågan om bakgrunden till “Precis som du är”. Han beskriver den som väldigt privat besvärjelselåt och att hans första tanke när han hörde den i radion första gången var: “Shit, det här var det ju inte meningen att någon skulle höra”.

Sedan vänder han sig ju faktiskt till Gud också!

”Alla gränser I mitt liv
Är såna som jag själv har gått och målat dit.
Och alla oljud som jag hör
Från gatan utanför
Kan bara jag rå för.
Gud! Vad har jag gjort?
Någonting så litet av något så stort”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s