It’s a perfect day, problems all left alone (Lou reed)

Det är sommar ett tag till. Den här veckan postar jag låtar som ska kunna vara soundtracket till altanhänget, musik som låter som sköna sommardagar. Om du har egna låtar på temat, skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Lou Reed – ”Perfect Day” (1972)

En perfekt låt om en perfekt dag, vad passar bättre att hänga med på altanen en fin sommardag?

Låten ska ha skrivits efter att Reed och hans blivande första fru Bettye Kronstad spenderade en dag i Central Park i New York. Skuggorna som ändå hänger över den (“I thought I was someone else, someone good”) pekar troligtvis mot de personliga problem, med bland annat droger, som Reed hade vid tidpunkten.

Det har spekulerats om att själva kvinnan i sången kanske egentligen är heroinet. Men det har Reed själv bestämt förnekat i en radiointervju 2000:

”No. You’re talking to the writer, the person who wrote it. No that’s not true [that the song is about heroin use]. I don’t object to that, particularly…whatever you think is perfect. But this guy’s vision of a perfect day was the girl, sangria in the park, and then you go home; a perfect day, real simple. I meant just what I said.”

“Just a perfect day
Problems all left alone
Weekenders on our own
It’s such fun
Just a perfect day
You made me forget myself
I thought I was someone else
Someone good”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s