Ingen lätt match Bobbo, ingen semester (Eldkvarn)

Den här veckan postar jag låtar som på alla möjliga sätt handlar om att vara ledig. Ledigheten hittar vi i låttitlar, bandnamn, artistnamn och låttexter. Om du har egna låtar på temat, skicka dem gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Eldkvarn – ”Ingen lätt match, Bobbo” (1984)

Fin tidig Eldkvarnlåt skriven och framförd av Carla. En av Carlas bästa, tycker jag.

Svårt att få grepp om texten, som ofta när Carla är i farten. Men här finns ändå en hel del konkret att hugga tag i, en man som gör bort sig i Norrköping (“mutkolv”, “minister i lasten”, sheriffen från Peking”) och flyttar till Stockholm för att börja om från början. Där har han en dansorkester och spelar på bröllop och fester.

Jag har åtminstone på ett ställe läst att det ska handla om storebrodern Plura och hans försök att leva rockmyten. Det här var ju under den tid när Plura svirade (och svinade) som mest. I så fall blir ju låten ännu mer fantastisk!

”Han spränger sönder
Och känner efter
Ingen lätt match, Bobbo, ingen semester!
Han spränger sönder
Och känner efter
Ingen lätt match, Bobbo, ingen semester!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s