Det fanns ingenstans att fly den dan min egen hand knacka på dörren (Tomas Andersson Wij)

”Knackar på” kallar jag temat, men all form av kontaktsökande funkar. Det kan handla om att knacka på, att ringa upp någon, att ropa på någon, att göra röksignaler, att skicka flaskpost, och så vidare. Om du har egna låtar på temat, skicka de gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Tomas Andersson Wij – ”Gör nånting vackert” (2000)

Tänk att fly bort från allt till en enslig ö bara för att upptäcka att den enda som kom med var den person man från början mest ville fly från. Sig själv. Och nu knackar den fan på dörren 😮

På artistens hemsida kan man läsa att det var Plura som berättade historien om mannen som flyttar ut på en ö och sen säger till en journalist att det var det värsta han gjort. Även i övrigt ska låten vara inspirerad av Plura och Eldkvarn.

Tomas, är som alltid, bra med ord. Få kan som han skrapa på ytan och avtäcka den andliga (och existentiella) dimensionen i vår vardag. Ofta är det smått ångestskapande men ibland också trösterikt.

“Att flytta hit
är det värsta jag gjort
jag är en fånge bakom
min pärleport
Det fanns ingenstans
att fly den dan
min egen hand
knacka på dörren”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s