And knock knock on wood, I thought I’d left you behind (R.E.M.)

”Knackar på” kallar jag temat, men all form av kontaktsökande funkar. Det kan handla om att knacka på, att ringa upp någon, att ropa på någon, att göra röksignaler, att skicka flaskpost, och så vidare. Om du har egna låtar på temat, skicka de gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

R.E.M. – ”Letter Never Sent” (1984)

”Peppar, peppar, ta i trä” – skydda mig från det onda, ge mig lycka och välgång. ”Knock on wood” har samma betydelse. Att vidröra trä ansågs allmänt gynnsamt, förmodligen går detta tillbaka till hednisk tid när det var mycket vanligt med heliga träd och trädandar.

Den här låten är från R.E.M.:s andra album. Den handlar både om ett förhållande som tagit slut och om hemlängtan till Athens, Georgia. Stipe sjunger som om han håller på att dö och det osända brevet blir en symbol för både hjärtekross och längtan.

“It’s been pretty simple so far
Vacation in Athens is calling me
And knock, knock, knock on wood
I thought I’d left you behind”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s