Draw some ellipses to chase you round the room (Arctic Monkeys)

Den här veckan postar jag låtar som på ett eller annat sätt nämner någon av de geometriska grundformerna, det skulle till exempel kunna vara: cirkel, ellips, kvadrat, romb, rektangel, triangel, kub, klot, cylinder, kon eller pyramid. Jag vet att många av formerna inte kommer att postas, men några används trots allt flitigt i låttexter. Om du har egna låtar på temat, skicka de gärna till mig så lägger jag till i spellistan här

Arctic Monkeys – ”Library Pictures” (2011)

Alex Turner har berättat (för NME):

”This is one where I definitely think the words are taking a backseat. It’s just about chaos. Like, all the sound of it – all the music and guitars and drums – everything’s just barmy and I’m trying to make the lyrics subscribe to that as well. Do I ever do that William Burroughs thing where you cut words up and arrange them randomly? No, I never actually do it physically but maybe in my head a little bit. We recorded it one day like really hungover and had a great day. It were a really good hangover, like a giddy one.”

Ja, måhända en märklig text men ett jävla tryck i låten. Dessutom nämns både bibliotek och ellipser. Vad mer kan man begära en sådan här vecka?

“Library pictures of the quickening canoe
The first of it’s kind to get to the moon
Draw some ellipses to chase you round the room
Through curly straws and metaphors and goo
Been watching all the neon blossom, flickering
You look as if you’ve all forgotten, where you’ve been
Going riding through the thunder circle, fuzz canyon
Ten, nine, eight, seven, six, five, four, three, two, one”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s