These should not be forgotten years (Midnight Oil)

Nästa veckas tema är DAGENS LAND. Ett land om dagen, eller två i förekommande fall. Artist och/eller bandet som framför låten i inlägget ska vara från landet. Länderna fördelar sig som följer: Måndag: Frankrike; Tisdag: Finland; Onsdag: Kanada; Torsdag: Japan och Sydkorea; Fredag: Irland; Lördag: Värmland (!); Söndag: Australien och Nya Zeeland. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan här!

Midnight Oil – ”Forgotten Years” (1990)

Jag går på känsla här. Antagligen det enda australienska band jag har en direkt relation till. Finns säkert mycket som är bättre från Australien men den här låten lyssnade jag sönder i början av nittiotalet. Och då var jag precis där, i de mörkaste åren, en sjuttonåring ”lost in space”. Minns att jag tänkte då, är det här kanske mina värsta år? Livet har lärt mig att det alltid kan bli värre (eller bättre) men just nu har jag ett klart svar på den frågan: JA! För att citera Andersson Wij: ”Jag kommer aldrig mer vara så ensam som där”.

Jag har glömt ganska mycket, men inte allt… Nej, jag har nog egentligen inte glömt något alls. Har alltid ”fuck You”-fingret berett i bakfickan nu för tiden, kanske förklätt till ett skämt, men ändå. Som en liten hälsning från den tiden, då jag verkligen hade haft användning för det där fingret…

“The hardest years, the darkest years, the roarin’ years, the fallen years
These should not be forgotten years
The hardest years, the wildest years, the desperate and divided years
We will remember, these should not be forgotten years”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s