I got my fist, I got my plan, I got survivalism (Nine Inch Nails)

Nästa veckas tema är ARMAGEDDON. Apokalypsen, jordens undergång, ragnarök, domedagen, the end of the world as we know it osv. Historier om jordens undergång och mänsklighetens slut från alla kända religioner och andra myter är ok att hänvisa till. Och allt annat som hör till så klart! Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här!

Nine Inch Nails – ”Survivalism” (2007)

Survivalism är det som de så kallade “preppers” håller på med. Bunkrar, tränar sina kroppar och vapen, bygger underjordiska gångar. I väntan på den där undergången. Tidigare utskrattade men kanske verkligheten håller på att ge de rätt?

Men antagligen handlar denna ännu mer om faran med att människor inte litar på varandra utan istället bara försöker rädda sig själva och sina närmaste. Också en form av survivalism som faktiskt kan orsaka just den där sönderfallande världen.

Trent Reznor är en riktigt skarp textförfattare, som bekant.

“I should have listened to her, so hard to keep control
We kept on eating but our bloated belly’s still not full
She gave us all she had but we went and took some more
Can’t seem to shut her legs, our mother Nature is a whore
I got my propaganda, I got revisionism
I got my violence in hi-def ultra-realism
All a part of this great nation
I got my fist, I got my plan, I got survivalism”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s