Hormones babe, I say (Tracey Thorn)

Redan den gamle lurifaxen William Shakespeare sammanfattade människans liv i sju faser (som du ser de nedan). Varje dag den här veckan kommer att tillägnas en av faserna. Det vill säga; vi börjar på måndag med det lilla barnet (spädbarn till förskola) och slutar på söndag med demens och närmar sig döden (livets sista år). Ert uppdrag blir att hitta låtar som kan kopplas till de olika faserna. Som vanligt gäller det titel, text, albumtitel eller artistnamn.
1 Barnet (spädbarn till förskolan) – måndag
2 Skolpojke (skolålder) – tisdag
3 Älskare (ung vuxen) – onsdag
4 Soldat (förvärvsliv) – Torsdag
5 Rättvisa (mogen ålder) – fredag
6 Hög ålder (ålderdom) – lördag
7 Demens och närmar sig döden (livets sista år) – söndag

Lägg gärna till dina egna låtar på den gemensamma spellistan här!

Tracey Thorn – ”Hormones” (2010)

Fas 5: Mogen ålder

Vi dundrar in i fyrtioårskrisen! Själv hade jag en rejäl svacka just kring dessa år. Kanske kom jag ändå ur den starkare på andra sidan. Förut blev jag stressad över allt jag ville eller borde ha hunnit med vid det här laget. Nu tycker jag mest det är skönt att bocka bort och koncentrera mig på det jag är någorlunda bra på.

I den låten har vi en mor och en dotter, båda starkt påverkade av hormoner, men på olika sätt. I ena fallet på väg att bli en vuxen kvinna, i andra fallet på väg in i medelåldern. Fint att de på något sätt ändå verkar kunna möta varandra i detta.

”You ask me what goin’ on, why do we feel this way?
I can only shake my head,
”Hormones, babe, ” I say.
Yours are just kickin’ in, mine are just checkin’ out,
Aw, you’re just kickin’ in”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s