And you were a violet colour (Van Morrison)

Den här veckan tar vi fram paletten och penslarna och målar i regnbågens alla färger! Närmare bestämt har ni dessa färger att välja mellan (de så kallade spektralfärgerna som också återfinns i regnbågen): Röd (red), Orange (orange), Gul (Yellow), Grön (green), Blå (blue), Indigo (indigo), Violett (violet). Du kan välja att använda alla färger eller till exempel posta gult hela veckan. Du får blanda som du vill. Men färgen ska finnas med i titel, text, albumtiteln eller artistnamn. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan här!

Van Morrison – ”In The Garden” (1986)

Färg: Violett

Det finns en handfull artister som ibland inger mig känslan när jag lyssnar: här finns ju allt, man kan stanna här, behöver inte lyssna på något annat. Nina Simone, Billie Holiday, Sam Cooke, Marvin Gaye och så har vi förstås Van the Man.

Hans bästa låtar är som Tranströmers poesi. Skenbart enkla men universum som öppnar sig när man går in. Och det ligger framför allt i rösten.

Jag är inte säker på vad som händer i den där trädgården men jag vill vara i mystiken och det som kanske är sorgligt men glimmar som guld.

”The olden summer breeze was blowin’ against your face, alright
The light of God was shinin’ on your countenance divine
And you were a violet colour as you sat beside your father
And your mother in the garden”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s