As thousand they grieve as black friday rule (Flogging Molly)

Den här veckan handlar det om veckodagarna, alternativt en anknytning till den gud som gett dagen sitt namn. Måndag och månens dag. Uppkallad efter den fornnordiska guden måne. Antingen postar ni en låt som nämner måndag eller någon som har anknytning till månen. Tisdag och Tyr. Krigsgudens dag. Antingen postar ni en låt som nämner tisdag eller en låt som har anknytning till krig. Onsdag och Odens dag. Oden har två korpar, som heter Hugin och Munin. Antingen postar ni en låt som nämner onsdag eller en låt som har anknytning till korpar. Torsdag och tors dag. Tors hammare kan framkalla åska. Antingen postar ni en låt som nämner torsdag eller en låt som har anknytning till åska och blixt. Fredag och Frejas dag. Freja är fruktbarhetsgudinnan. Antingen postar ni en låt som nämner fredag eller en låt som har anknytning till sexualitet och fruktbarhet. Lördag och lögardagen. Har fått sin namn efter den fornsvenska traditionen att bada på denna dag. Antingen postar ni en låt som nämner lördag eller en låt som har anknytning till att bada (i bokstavlig eller symbolisk mening). Söndag eller Sols dag. Antingen postar ni en låt som nämner söndag eller en låt som har anknytning till sol. Posta i ordning! Lägg gärna till dina egna låtar på den gemensamma spellistan här!

Flogging Molly – ”Black Friday Rule” (2000)

Sångaren Dave King har själv berättat att bakgrunden till denna låt är hans skilsmässa och flytt från Irland till Kalifornien. Han kunde inte lämna USA utan att bli av med uppehållstillståndet och längtade hem.
Men ”Black Friday” pekar också i en annan tydlig riktning. Bombningarna på Irland 1974 då många personer dog och blev skadade.

”So I must remain in my new adopted land
I’m doing the best, hell I’m doin’ all I can
So next time you see me, don’t ask for my name
For I am the king and sure long may I reign
‘Cause I’ve been down in this world, down and almost broken
Like thousands of people left standing in their shoe
Down in this world, down and almost broken
As thousands they grieve as the Black Friday rule”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s