Asking for it (Hole)

Ett litet tema om fadäser, klantigheter, göra bort sig. Helt enkelt FUCKA UPP! Berätta om en artist, producent eller annan musikprofil som gjort/sagt/ställt till med något riktigt dumt. T ex ramlat av scenen, nobbat skivkontrakt för självaste Jesus eller slängt ut sig själv från hotellrummet istället för TV:n och posta en relaterad låt. Lägg gärna till dina egna bidrag på temat på den gemensamma spellistan här

Hole – ”Asking For It” (1994)

Courtney har en ganska lång lista med sådana här ögonblick. Här är ett från en MTV-gala 1995. Den naiva manliga intervjuare som sitter med Madonna ser Courtney på avstånd (“everybody’s favourite”) och ber henne komma upp till dem. Bad idea, vilket också Madonna påpekar: “Oh, please, don’t…”

Men vem är egentligen pinsammast här? Jag skulle hålla på intervjuaren, som försöker vara lite cool/avslappnad men tappar kontrollen över intervjun fullständigt. Courtney är lite överallt, både med ord och kropp, men jag är imponerad av Madonna som tar sig ur situationen utan att tappa varken humör eller vänlighet.

Den här låten passar fint i sammanhanget. Men den har också ett väldigt allvarligt innehåll då den handlar om sexuella övergrepp. Den utgår från en obehaglig sak som Courtney råkade ut för under en konsert när hon stagedivade.

https://www.youtube.com/watch?v=8Zlijf15YAE&ab_channel=Lomejordejordi

“Every time that I sell myself to you
I feel a little bit cheaper than I need to
I will tear the petals off of you
Rose red, I will make you tell the truth
Was she asking for it?
Was she asking nice?
Did she ask you for it?
Did she ask you twice?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s