What if we give it away? (R.E.M.)


Denna vecka postar vi låtar som ställer de stora frågorna, eller de små, det är helt upp till er. Det viktiga är dock att en fråga finns med i artistnamnet eller låttiteln (helst), men även låttext går bra. Väljer man en låttext måste frågan citeras i inlägget. Lägg gärna till dina egna låtar på den gemensamma spellistan här

R.E.M. – “What If We Give It Away?” (1986)

Vid sidan av ”Reckoning” och ”Automatic for the People” så är ”Lifes Rich Pageant” mitt favoritalbum med gruppen. De visar en rockigare sida här som tilltalar mig mycket mer än på den senare (också rockiga) ”Monster”.

Det finns inte en dålig låt på ”Lifes Rich Pageant”. Jag gillar denna också men har lite svårt att få grepp om den. Det är en omarbetad version av en låt som funnits med bandet sedan början av 80-talet. När jag ger mig ut på nätet för att få ledtrådar så finns det inte många. Den mest intressanta spekulationen jag hittar är att den skulle handla om de hemlösa personerna utanför Local 151, som Stipe skrivit om i senare låtar. Det skulle funka på texten.

En fin låt är det i vilket fall som helst!

”On the outside underneath the wall
All the money couldn’t buy
You’re mistaken no one’s standing there
For the record no one tried
Oh I try to
What if we give it away?”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s