I wear black on the outside, cause black is how I feel on the inside (The Smiths)

Veckans tema är ”Svart eller Vitt”. Då menat som färger. Svart eller Vitt ska finnas med i artistnamn, titel, låttext eller albumtitel. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

The Smiths – “Unloveable” (1986)

Jag läser på ett fanforum att texten på ett hånfullt sätt ska vara riktad mot The Cures frontman Robert Smith, som Morrissey (kränkt naturligtvis, oklart varför) hade ett offentligt gräl med under 80-talet. Hittar inget som bekräftar det, men det skulle stämma in ganska bra på texten.

Morrissey kallade bland annat Smith “a whingebag” och menade att bandets musik gav “a new dimension to the word ‘crap”. Smith har bland annat sagt: “If Morrissey says not to eat meat, then I’m going to eat meat; that’s how much I hate Morrissey.” Mogen ton från båda…

Men Morrissey vore inte Morrissey om det inte vore så att hans konst är större än själva personen.

Man kan lika gärna tolka den som en sång om obesvarad kärlek och att kämpa med sin egen otillräcklighet. Ett tillstånd som Morrissey är en mästare på att skildra, antagligen för att han själv har varit där många gånger. Jag föredrar definitivt den senare tolkningen 🙂

”I wear black on the outside
‘Cause black is how I feel on the inside
I wear black on the outside
‘Cause black is how I feel on the inside
And if I seem a little strange
Well, that’s because I am
If I seem a little strange
That’s because I am”

En reaktion till “I wear black on the outside, cause black is how I feel on the inside (The Smiths)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s