Men jag hörde den en gång, från en söderbalkong (Ulf Lundell)

Den här veckan återvänder jag ännu en gång till år 2020 och postar jag sju favoritlåtar från detta märkliga, och på många sätt, mörka år som ändå födde mycket fantastisk musik. Jag koncentrerar mig på artister som sjunger på svenska. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Ulf Lundell – ”Hela dagen lång” (2020)

Min Lundell-premiär här. Absurt nog, eftersom det är en av de artister som betytt mest för mig. Minns långa tågfärder med Lundell i lurarna, i en tid där allt var underligt. För Lundell har det nog alltid varit underligt och skört. Parkbänken och café Opera har alltid varit lika nära.

Så vad jag älskar denna sång. Och denna comeback i sista timmen. (Ja, jag vet att han gjort en del bra de senaste åren men det har gått mig förbi). Går vi inte alla omkring och letar efter den där sången, som vi tyckte vi hörde från en söderbalkong en gång? När livet var öppet och allt bara kunde bli bättre. Vi är nog många som ändå fortfarande tror på den, trots allt. Det är det som är det vackra.

”Dom sa: Det är bara minnen
Eller så är det hösten
Men hela dagen lång
Har jag letat efter en sång
Kanske har den gått vilse
Eller gömt sej
Eller spelat ut sin roll
Men jag hörde den en gång
Från en Söderbalkong
När jag gick hemåt i gryningen
Gick den i dur eller moll?
Vad var det för sång?
Tro inget annat, det försvinner alltihop
Allt det du tog för givet
Jag minns att jag följde en stig
Som om den var min givna väg
Men vi går alla vilse genom
Livet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s