Arrest the president (Intelligent Hoodlum)

Den här veckan handlar det om politiska val. Det var ju den här första veckan i november för ett år sedan som det amerikanska folket skulle välja mellan Biden och Trump. Det kan handla om presidentnamn, valtermer, vallåtar och politiska partier – amerikanska eller andra nationaliteter. Lägg gärna till dina egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Intelligent Hoodlum – ”Arrest the President (1990)

Här kommer ett till inlägg om Trump och sen hoppas jag att glömma honom för alltid.

Minns att det var med någon sorts skräckblandad fascination jag följde hans påhitt i början, men snart kände jag bara äckel. Och det lever kvar här i efterhand. Jag har full förståelse för att folk kan ha olika politiska ståndpunkter men jag har ingen respekt för en makthavare som ljuger, fuskar och försöker montera ner hela de demokratiska grundvalarna. Mest bara för att göda sitt eget ego.

Jag tror hans sista år blir svåra. Jag tror det kan sluta i fängelset och att han har grävt sin egen grav. Men hur många människor måste dö och lida för hans ord först? Ju mindre jag ser av fanskapet framöver, desto nöjdare blir jag. Har slösat så mycket onödig känsloenergi på den mannen.

Ärligt talat har jag dålig koll på Intelligent Hoodlum (som visst går under flera namn). Men jag gillar det här och stämmer in i utropet: Arrest the muthafuckin’ president!

”Arrest the president, he’s the criminal
No one’s laughin’ this, I keep rappin’ this
He’s the happiest, we’re the nappiest
He’s the vulture, study your culture
Broke the sculpture to insult ya
Underrated, we’re all related
Assassinated, I just hate it
Mothers cryin’, brothers dyin’
Someone’s lyin’, I keep tryin’
Doin’ it right, ready to fight
Shedin’ a light, steady in flight
Pro-black explosion, doors are closin’
Brains are frozen, I’m the chosen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s