Gaslighter, you broke me (The Chicks)

Denna vecka återvänder vi till ett underligt år, nämligen år 2020. Förra året bjöd bland annat på Corona och en galen presidents sista dödsryckningar. Men det kom också mycket bra musik. Jag koncentrerar mig här på kvinnliga artister. Så småningom återkommer jag med År 2020, del 2! Lägg gärna till dina egna favoriter från förra året på den gemensamma spellistan här


The Chicks – ”Gaslighter” (2020)

Countrytrion The Chicks låt ”Lullaby” har varit het här hemma i flera år eftersom den är på min godnatt-spellista för dottern. Annars har jag inte jättebra koll på dem även om jag hört annat jag tycker om också.

Det här är en typisk dra-åt-helvete sång och går direkt in på min spellista för sådana. Ett kraschat förhållande och uppenbarligen ett svin till man. Av den lilla research jag gjort har jag förstått att det är självupplevt för en i bandet. Här får fanskapet sina fiskar varma!

Läser att de strukit Dixie ur namnet eftersom det ger associationer till sydstaterna och inbördeskriget (på ett i dessa tider känsligt sätt).

”Gaslighter, denier
Doin’ anything to get your ass farther
Gaslighter, big timer
Repeating all of the mistakes of your father
Gaslighter, you broke me
You’re sorry, but where’s my apology?
Gaslighter, you liar”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s