För ännu doftar kärlek och hoppet blir till tro (Marie Fredriksson)

Denna vecka frågar vi oss vad som hände sen. Det kan antingen vara vad som var FÖRE eller vad som blev EFTER. Det kan till exempel vara en totalt okänd gitarrist som sen kommer med i ett band som slår igenom. Det kan vara superheta megakändisen som sen plötsligt försvinner från rampljuset och gör något annat. Lägg gärna till egna låtar på temat på den gemensamma spellistan här

Marie Fredriksson – ”Ännu doftar kärlek” (1984)

Från debutalbumet Het vind från 1984. Låten är skriven av Marie Fredriksson och Lasse Lindbom. Marie hade innan dess varit sångare i två band, som aldrig slog.

Lindbom hade tidigare producerar Gyllene Tiders album, och det är inte enda gången som Fredrikssons och Gessles vägar hade korsats. De är båda uppväxta i Halmstad och under sin tid i bandet Strul delade Fredriksson replokal med Gessles band.

Två år efter att denna låt släpptes skulle Marie och Per skapa Roxette tillsammans. Roxette har sålt 75 miljoner skivor världen över och har haft fyra singelettor på Billboardlistan i USA. Marie Fredrikssons bidrag till Roxette var oftast som sångerska, medan musiken och texten skrevs av Per Gessle.

Men jag kan inte komma ifrån det. Skit i alla pengar och alla listettor. I min värld väger Gessles engelska tuggummipop lätt mot Fredrikssons romantiska och naturlyriska svenska sånger framförda med den där fantastiska rösten. (Jag gillar förresten också Gessle bättre på svenska).

Tänk om hon hade fått utveckla den sidan ännu mer istället för att resa världen runt med bubbelgum…

”För ännu doftar kärlek
Och hoppet blir till tro
Ännu blåser vindar
Som stillar sig till ro
Jag önskar du finns kvar
När solen stiger
När natten blivit dag
Vill du älska då?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s