Come as you are (Nirvana)

Jag kommer i slutet av denna temabeskrivning börjar med en låt. Sedan associerar jag fram en låt att posta på måndagen, och den låten ska i sin tur associera fram låten på tisdag och så vidare. Den här veckan passar det extra bra att hänga på tåget och posta egna låtar på den gemensamma spellistan som ni hittar här

Låten vi börjar med att associera till är THE BEATLES – FLYING!

Nirvana – ”Come As You Are ” (1991)

När du seglar där på havet med den stackars lilla rasprösten (Rod Stewart – Sailing) och längtar hem och bara vill vara nära någon. Då är det skönt med någon som hälsar dig välkommen utan förväntningar och krav: ”Kom bara som du är.

Det här var Nirvanas andra singel från Nevermind efter bombnedslaget ”Smells like Teen Spirit”. Vad den handlar om vete gudarna.

Enligt Berkenstedt & Cross som skrivit boken Nevermind (om just det albumet) har Kurt Cobain beskrivit låttexten som motsägelsefull och har sagt att ”Come as You Are” handlar om folk i allmänhet och de sätt som dessa förväntas vara på.

Vilket inte gör mig så mycket klokare. Men en jävel till låt är det!

”Come as you are, as you were
As I want you to be
As a friend, as a friend
As an known enemy”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s