Here comes Johnny Yen again, with liquor and drugs (Iggy Pop)

Jag kommer i slutet av denna temabeskrivning börjar med en låt. Sedan associerar jag fram en låt att posta på måndagen, och den låten ska i sin tur associera fram låten på tisdag och så vidare. Den här veckan passar det extra bra att hänga på tåget och posta egna låtar på den gemensamma spellistan som ni hittar här

Låten vi börjar med att associera till är THE BEATLES – FLYING!

Iggy Pop – ”Lust for Life” (1977)

Vi börjar veckan med att flyga (där har vi associationen)! Av livslust eller droger, eller kanske båda samtidigt.

Den användes i filmen Trainspotting från 1996 där den här låten spelas i den oförglömliga inledningen (se filmklipp). Där flygs också en del, men mest med drogerna hjälp. Minns att filmen gjorde starkt intryck på mig, särskilt den fruktansvärda scenen där spädbarnet hittas död i sin säng (efter en knarkorgie).

Iggy skrev låten ihop med David Bowie. Trumrytmen som trampar igång sången har blivit berömd och imiterats av många. Här blinkas också till beatnik-författaren William Burroughs, ”Johnny Yen” och ”hypnotizing chicken”.

”Here comes Johnny Yen again
With the liquor and drugs
And the flesh machine
He’s gonna do another striptease
Hey man where’d you get that lotion?
I been hurting
Since I bought the gimmick
About something called love
Yeah something called love”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s