Doktorn, har försökt med snask men blir tjock som en gris (Agneta Fältskog)

Hur många yrken kan vi hitta under en vecka? Nämn ett yrke eller en yrkestitel hos artist, titel eller text. Jag skulle här vilja dra gränsen där pengar tjänas. Ett yrke ska kunna ge en inkomst. Gangster är den här veckan ett yrke, sportfiskare och filantrop är det inte. Lägg gärna till egna låtar på den gemensamma spellistan här

Agneta Fältskog – ”Doktorn! ” (1975)

Dagens yrke är doktor! I dessa tider är det ju uppenbart var samhällets viktigaste jobb finns, inom vården förstås! Doktorer, sjuksköterskor, undersköterskor. Sluta klappa händerna och höj lönerna kraftigt istället (särskilt för de två sistnämnda)!

Mitt i Abbahysterin stack Agneta igenom med ett soloalbum på svenska. Elva låtar ur elva olika kvinnors perspektiv. Här finns till exempel fantastiska ”Tack för en underbar vanlig dag”. Är det ironi eller gravallvarlig tacksamhet över det lilla?

I denna låt vänder hon sig till doktorn då hon har stora problem med ett beroende. De skulle kunna kallas för ett sorts virus. Breder ut sig, är ganska ofta aggressiva och är sexuellt överförbara. Tyvärr är jag själv ett sådant exemplar…

Kanske världens gladaste låt om sexmissbruk!

”Men snälla Doktorn, mmm Doktorn,
Har försökt med snask men jag blev tjock som en gris,
Doktorn, mmm Doktorn,
Snälla hjälp mig på nåt vis,
Åh Doktorn!
Ständigt så vaknar begäret igen
Och då måste jag bara ha,
Men när jag darrande tänt ännu en
Känns det bra, mmm.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s